Steunbetuiging met een condoleance kaart

Het sturen van een kaartje is niet altijd even leuk. Één van die momenten is bij het overlijden van iemand. Dan schieten woorden tekort. Toch is het in die tijd fijn om iemand steun te betuigen. Dit doe je door een condoleance kaart te versturen. Het schrijven van deze kaarten gaat met wat moeite aangezien je vaak geen passende tekst kunt vinden. Soms zijn woorden overbodig en is iemand sterkte wensen al voldoende. Hierdoor krijgen ze een steuntje in de rug die ze in die tijd goed kunnen gebruiken.

Wat houdt condoleren in?

Het woord condoleance betekent dat iemand medeleven betuigd. Vaak vind je in deze kaarten dan ook zinnen als 'met oprechte deelneming'. Jij zorgt dus dat je medeleven betuigd aan iemand die net iemand verloren is. Jij kunt zo'n kaarten per post versturen maar het is ook mogelijk om deze persoonlijk te geven. Vaak is er na een crematie of begrafenis de mogelijkheid om de nabestaanden te condoleren met het verlies.

Een condoleance kaart maken

Jij kan online een condoleance kaart persoonlijk maken. Dit doe je door een kaart te kiezen en hier foto's, afbeeldingen en teksten aan toe te voegen. Persoonlijke condoleance kaarten zorgen ervoor dat je laat zien dat je aan iemand denkt, steun biedt en aan mooie herinneringen terugdenkt. Daarnaast kun je met een persoonlijke rouwkaart ervoor zorgen dat je op een stijlvolle manier meeleeft.

Tips voor het schrijven van een kaart

Wij willen je een aantal tips meegeven bij het schrijven van condoleance kaarten. Op deze manier ben je toch een beetje voorbereid wanneer de mogelijkheid zich voordoet.
1. Als eerste geven we je mee om van je te laten horen. Het ontvangen van een rouwkaart zorgt ervoor dat mensen zich niet alleen voelen in een moeilijke periode. Het maakt hierbij niet uit of je een persoonlijk verhaal schrijft of het juist kort houdt. Medeleven tonen is het allerbelangrijkste.
2. Schrijf vanuit je gevoel. Dit zorgt ervoor dat de kaart persoonlijk en oprecht is. Je kan op Google enige inspiratie opdoen maar zorg ervoor dat je jouw gevoel goed bespreekt.
3. Als laatste tip geven we je mee om gedichtjes apart te gebruiken. Zorg er dus voor dat gedichtjes aan de linker binnenzijde van de kaart komen te staan zodat jij ook in je eigen woorden nog iets kunt zeggen.

Met deze tips zul jij altijd op een stijlvolle en waardevolle manier een condoleance kaart kunnen versturen.